Lábas zománcozott felülettel és fedéllel - a
tökéletes segítőtárs az ízletes ételek
elkészítésében Elegendő csupán minimális
mennyiségű zsíradék használata - az étel
egészségesebb és ízletesebb lesz 2 mm vastag
fémlemezből készül, zománcozott felületkezeléssel,
amelyet cseh öntöttvasnak neveznek Az anyaga
kiválóan vezeti a hőt Az edény minden típusú
főzőlapon használható, az indukciós tűzhelyeket is
beleértve Sütőben is használható, max 280 °C-os
hőmérsékletig Javasoljuk, hogy a kezelés során
használjon konyhai kesztyűt Az edény
mosogatógépben is elmosható, de jól meg kell
szárítani és szárazon kell tartani
A zománcozott edényben való főzés az ételkészítés
legegészségesebb módja Az edény ráadásul a
belsejében speciális kék vagy fehér zománcot
tartalmaz, amely kiváló saválló tulajdonságokkal
rendelkezik és éveken át gyakorlatilag a szokásos
használat által sértetlen marad Mindegyik edény
eredeti darab Az edények külsején kézzel történik
a plaszticitás felvitele, amely a terméket teljesen
egyedivé teszi Minden egyes felvitt zománcréteg
után az edényt kiégetik a kemencében, körülbelül
850 °C-os hőmérsékleten Az edényre jellemző a
fekete matt zománc az edény külsején Ez a zománc
először nyitott, és a törlés láthatóbb jelei
találhatóak rajta A nyomai természetesen
kényelmesen lemoshatóak A matt zománc azonban
néhány használat és elmosás során visszahúzódik és
klasszikus, sötét fekete színűvé válik